F√łlg os p√• Facebook

Træk vejret dybt

Den ilt du indånder, bruges til at forbrænde næringsstofferne, så du får den nødvendige energi. Ilten har desuden en rensende virkning: den stimulerer lymfekirtelsystemet og skaffer dig af med døde celler og andre giftstoffer.Lymfesystemet er så at sige kroppens kloaksystem. Du aktiverer det ved at trække vejret dybt fra mellemgulvet, og du kan rense kroppen effektivt med en simpel øvelse:
  • Ånd ind i 5 sekunder
  • Hold vejret i 15 sekunder
  • Ånd ud i 10 sekunder
Iltningen af blodet og aktiveringen af lymfesystemet sker, når du holder vejret. Derfor skal du bruge 3 gange så lang tid på at holde vejret, som du gjorde på at ånde ind. Og udåndingen skal være dobbelt så lang som indåndingen, fordi det er gennem udåndingen, du skiller dig af med giftstofferne via lymfesystemet.


Den dybe vejrtrækning skaber en slags undertryk, der suger lymfe gennem blodstrømmen og forøger den hastighed, kroppen neutraliserer giftstofferne med.


Frem for alt virker øvelsen afstressende. Gør dig selv den tjeneste at tage 5 dybe indåndinger morgen, middag og aften, og indbyg det i din daglige rutine. Det tager kun 2½ minut hver gang.

 


Relaterede sider: