Følg os på Facebook

Distancearbejde

 
Distancearbejde er arbejde, som udføres et andet sted end på den traditionelle arbejdsplads, ofte i hjemmet. Derfor bruges betegnelsen hjemmearbejdsplads ofte om distancearbejde. Distancearbejde defineres som arbejde der:
  • foregår ved hjælp af PC og telekommunikationsforbindelse
  • har en regelmæssig karakter
  • kun finder sted inden for den aftalte arbejdstid
  • normalt har en arbejdstid svarende til en dag eller derover inden for en arbejdsuge.


Løn- og ansættelsesvilkår

Distancearbejde er omfattet af den almindelige lovgivning vedrørende ansættelsesvilkår. Det betyder, at der gælder de samme regler ved fx sygdom og barns første sygedag, som ved arbejde udført på den traditionelle arbejdsplads. Tilsvarende gælder løn- og ansættelsesvilkår, der er fastsat i aftaler, overenskomster og organisationsaftaler også for distancearbejde.

Arbejdstidsregler

Der gælder som udgangspunkt de samme arbejdstidsregler for distancearbejde som for almindeligt arbejde. Det betyder, at der gælder de samme regler for fx arbejdstidens længde, over- og merarbejde og feriedage, som ved arbejde udført på den traditionelle arbejdsplads.

Sådan får du distancearbejde

Distancearbejde skal aftales mellem din arbejdsgiver, dig og den pågældende personaleorganisation. I en såkaldt lokalaftale aftaler arbejdsgiveren og en eller flere personaleorganisationer bl.a. hvilke personalegrupper, der er omfattet af aftalen og de tidsmæssige rammer for distancearbejdet. Du indgår også en individuel aftale med arbejdsgiveren, hvori vilkårene for distancearbejdet aftales nærmere.