F√łlg os p√• Facebook

Slut med lange arbejdsdage

 
Østre Landsret har nu slået fast, at det ikke er tilladt at tvinge medarbejdere til at arbejde i mere end 48 timer om ugen i en fire måneders periode.
 

Med en arbejdsuge på mere end 50 timer i over fire måneder endte ingeniør Erik Skovbjerg til sidst ved egen læge efter en lægeerklæring, så hans arbejdstid kunne sættes ned til 37 timer ugentligt. Han var blevet syg af de mange arbejdstimer.
 

Tirsdag fik Erik Skovbjerg så rettens dom for, at det ikke er lovligt med så meget arbejde. Formanden for Ansatte Ingeniørers Råd er godt tilfreds med afgørelsen:

”Vi er glade for, at vi nu har landsrettens ord for, at det ikke er i orden at knokle sine medarbejdere ned. For det er konsekvensen, når man lader en medarbejder arbejde meget i en lang periode, det er ganske enkelt ikke sundt,” udtaler formanden for Ansatte Ingeniørers Råd, Ole Høyer, i en pressemeddelelse.

 
Afgørelsen tager udgangspunkt i et direktiv fra EU. Ifølge direktivet er det ikke lovligt, at pålægge en ansat mere end 48 timer om ugen over fire måneder. Men da det danske arbejdsmarked er baseret på aftaler mellem arbejdsmarkedets parter, har der ikke tidligere været en lov for, hvor mange timer man må arbejde.
 
Læs også:

Relaterede sider: