Følg os på Facebook

Folkeskolerne får utilfredse smileys

Der bliver ikke givet mange glade smileys til de danske folkeskoler. 53 procent af de folkeskoler, som har haft besøg af Arbejdstilsynet i år, har et utilfredsstillende arbejdsmiljø.
 
Det viser tal som Arbejdstilsynet
Statistikken er så dårlig, at børnene faktisk har et har et langt dårligere arbejdsmiljø i skolerne, end deres forældre har på deres arbejdspladser.
- Vi finder flere problemer på folkeskolerne, end vi generelt gør på andre arbejdspladser, fortæller Lene Teilberg, tilsynschef i Arbejdstilsynet.


Kommunernes ansvar
Indeklimaet er ifølge Arbejdstilsynet det primære problem i folkeskolerne, men vold, dårligt psykisk arbejdsmiljø og dårlig udsugning i fysiklokalerne er også nogle af problemerne. Dermed bliver elevernes velvære, trivsel og indlæringsevne dårligere.

- Der er nogle udfordringer med arbejdsmiljøet i folkeskolerne, og det er kommunernes ansvar, siger Lene Teilberg.

Men det er ikke altid, at kommunerne tager ansvaret for, at der er ordentligt arbejdsmiljø på skolerne.
 

Det har forældrene på Gl. Hasseris Skole i Aalborg i hvert fald oplevet. Her kunne forældrene ellers bevise, at indeklimaet var for dårligt.
- Vi satte målere op, som tydeligt viste, at indeklimaet i skolen var for dårligt. Men politikerne gjorde alligevel ikke noget,” fortæller skolebestyrelsesformand Annette Fjerbak.

Først da Arbejdstilsynet gav skolen et påbud gjorde man noget ved problemet.
- Vi kan fortælle politikerne nok så mange gange, at der er et alvorligt problem. Men det er først, når der bliver givet et påbud, at der sker noget,” siger Annette Fjerbak.


Skolerne kender problemet
I Arbejdstilsynet oplever man også, at skolerne godt kender problemet, før Arbejdstilsynet gør opmærksom på det.

- Vi hører fra skolerne, at de godt ved, at der er et problem, før vi gør opmærksom på det, siger Lene Teilberg.

Alligevel er det først, når Arbejdstilsynet har været på besøg, at kommunerne gør noget ved problemet.






Relaterede sider: