F√łlg os p√• Facebook

Ret til efteruddannelse om arbejdsmiljø

Det nye ved ændringen i arbejdsmiljøuddannelsen er, at alle arbejdsmiljørepræsentanter og alle ledere, der er medlem af en arbejdsmiljøgruppe, har ret til 1½ dags efteruddannelse om arbejdsmiljø i hvert funktionsår efter det første år.
 
I det første funktionsår – det første år efter valg som arbejdsmiljørepræsentant eller udpegning som leder til arbejdsmiljøgruppen – gennemføres arbejdsmiljøuddannelsen. Et funktionsår er perioden fra den dato, hvor man blev valgt eller udpeget og et år frem.

Herefter har man ret til 1½ dags efteruddannelse i hvert funktionsår, og den enkelte arbejdsgiver har pligt til at tilbyde den.
    

Riv en eller to dage ud af kalenderen og få en oplevelse ud over det sædvanlige i selskab med: 

Aarhus den 04. juni 2021:   
Ledelse, Forandringer & Motivation i det 21. århundrede 

Anette Prehn, Chris MacDonald & Christian Ørsted


København den 17. juni 2021:
Hjernen på overarbejde i en omskiftelig verden‚Äč  
        

Vibeke Lunding-Gregersen & Henrik Tingleff, Tommy Krabbe & Morten Münster
 

København den 18. juni 2021:   
Fysisk og mental sundhed

Henrik Krogh, Christian Ørsted & Chris MacDonald


Tilmeldes 4 personer  - deltager den 5 person gratisVi glæder os til at byde dig velkommen!

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i juni 2021!

Få værktøjer og nye ideer til et bedre arbejdsliv. Hør hvor arbejdsglæden sidder i hjernen, og lær at mestre hjernens spilleregler. Forstå hvad digitaliseringen betyder for os mennesker og hvordan vi kan navigere i den digitale tidsalder. Tænk vildt – og hør om det guddommelige i at fejle. Øv dig i at ”gå glip” - Fundamentet for det gode liv, og sammen rammer vi tidens tendenser, og hvordan vi kan gå både med og imod dem. Og forstå sundhedens betydning for at forebygge stress, så kom lige og bliv inspireret først.


Hvis man eksempelvis er valgt som arbejdsmiljørepræsentant 1. september i 2020 så har man ret til 2 dages efteruddannelse hvert efterfølgende år. De efterfølgende år er tilbuddet 1½ dags efteruddannelse, svarende til 11 timers uddannelse.


Der er ingen begrænsninger i, hvad efteruddannelsen kan anvendes til, og hvordan den skal gennemføres, med den klare forudsætning, at den skal handle om arbejdsmiljø og at den skal opfylde et behov for uddannelse hos den enkelte.

Behovet afklares gennem en kompetencevurdering af den enkelte. Det er arbejdsgiveren, der skal sørge for, at der udarbejdes en kompetenceplan for den enkelte arbejdsmiljørepræsentant og leder i arbejdsmiljøorganisationen.
 
Planen skal løbende opdateres i et samarbejde mellem arbejdsmiljørepræsentanten/lederen og arbejdsgiveren.
Indtil kompetencevurderingen er sat i system kan man lokalt aftale, hvilket uddannelsesbehov den enkelte har og så gennemføre dette.


Brug for arbejdsmiljøkurser – hvad kan du gøre allerede nu?
Tilmeld dig et af APROPOS's supplerende kurser