F√łlg os p√• Facebook

Det moderne liv forstyrrer vores søvn

Fjernsynskiggeri, computerspil og arbejde er ikke aktiviteter, man skal foretage sig om aftenen, hvis man vil sikre sig en god nats søvn.
 

Hvis jeg falder i søvn nu kan jeg stadig nå at få seks timers søvn... åh hvad skal jeg min svare tilbage på den mail og hvad betød det chefen sagde mon? ... Hvis jeg falder i søvn NU kan jeg nå at få fem timers søvn...
 

Det er ikke underligt, at mange danskere lider af søvnforstyrrelser. Vores livsstil ødelægger kroppens naturlige søvnrytme, siger søvnlæge Jan Ovesen fra Scansleep til Urban.

I stedet for at falde til ro om aftenen og forberede os på vores skønhedssøvn, storproducerer vi stresshormonet Certesol med alle de sysler, vi kaster os ud i.
- Mange bruger deres aftener på både at følge med i spændingsfilm i fjernsynet, spille computerspil eller tjekke mails og arbejde. Når de så lægger sig i sengen, kører tankerne rundt, og det påvirker vores evne til at falde i søvn, siger Jan Ovesen til Urban.

Storforbrugere af sovemedicin
Ifølge Lægemiddelsestyrelsen bruger omkring 300.000 danskere sovemedicin og det skønnes, at over halvdelen ikke kan sove uden medicinen.

For lidt søvn i nogle uger kan gå an, men herefter påvirker det vores humør, hukommelse og koncentrationsevne.

Det stårikke klart, hvorfor så mange danskere er ramt af søvnløshed, men netop det høje danske forbrug af sovemedicin gør, at forskerne er interesserede i at finde en forklaring.


Relaterede sider: