F√łlg os p√• Facebook

Stress rammer især kvinder

Kvinder har tilsyneladende langt større tilbøjelighed til at blive ramt af stress end mænd. Det melder Arbejdsmedicinsk Klinik i Århus, der har flest kvinder i patientstolen.     
          

Stress rammer i højere grad kvinder end mænd, viser en årsberegning fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Århus, der i 2009 havde mere end 1.300 patienter med primært psykiske lidelser og ondt i ryggen.

At det især er kvinder, som rammes af stress, skyldes ifølge ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik, Ane Marie Thulstrup, at stress ofte rammer ansatte inden for servicefagene.
 

"Kvinder er mere vant til at tale om de her problemstillinger, og ud over det, så er kvinder oftere end mænd med tilsvarende mellemlange uddannelser i servicefag, som har med omsorg at gøre. Her oplever de, at de ikke kan yde den omsorg, de egentlig burde, og er uddannet og ansat til," siger Ane Marie Thulstrup til P4 Østjylland.


Den manglende tid til at levere den omsorg, de er uddannet til, kan have alvorlige konsekvenser for kvindernes selvopfattelse, mener Ane Marie Thulstrup:

"Det får dem så igen til at føle, at de skal løbe stærkere, før de slår til på arbejdet, og så har vi de klassiske stress-symptomer".


En undersøgelse fra 2006 lavet af Arbejdsmiljøinstituttet viste ligeledes, at kvinder har dobbelt så høj risiko for at blive ramt af depression som følge af stress end mænd. 3,4 procent af de adspurgte kvinder led af depression mens tallet for mændene var 1,7 procent.

Kilder: Newspaq, P4 Østjylland.


Relaterede sider: