Følg os på Facebook

Temadag: Rummelighed, hjernens betingelser & fællesskab

Kursusnr.: SUPL- 2024 - 003.

Kursusinformation:
Scandic Sydhavnen
Sydhavns Plads 15
2450 København SV

Dato og tidspunkt:
21. juni 2024
Kl. 08.30 - 15.30
Indtjekning fra kl. 07.45

Agenda:
Se agenda for dagen her

Pris:
Deltagerpris 2.996 kr. ekskl. moms pr. person.
Tilmeld 5 personer - betal kun for 4


Du kommer til at møde:

Vincent F. Hendricks

Dr.phil, ph.d., og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet, Debattør og leder af Center for Information og Boblestudier


NOK OM MIG ... hvad med dig, hvad synes du om mig?

 

Nok om mig… handler om, hvad der sker, hvis vi anskuer livet som et nulsumsspil, hvor vi enten vinder eller taber, og det, som andre opnår, er noget, vi mister. Kollegaen bliver forfremmet, konkurrenten får et bedre årsresultat, eller kæresten vælger at tilbringe sin fridag med egne venner – og straks spørger vi os selv og omverdenen: Hvad med mig? Hvorfor skal jeg ikke også have, når de andre får?

Det væsentlige svar er: ”Det handler ikke om dig!”

I denne bog trækker Vincent F. Hendricks på moralfilosofi, spilteori og adfærdsøkonomi i en skarp og bidende kritik af hvad-med-mig-tankegangen, som han anser for at være en perverteret form for egoisme med gunstige vilkår i digitaliseringens og forbrugerdemokratiets æra. Hvad-med-mig-tankegangen viser sin tarvelige karakter, når vi hamstrer toiletpapir i krisetider, lader hundelorte ligge eller anskuer offentlige ydelser som et supermarked. Pas på! Tankegangen kan snige sig ind på os alle.

Hvis vores interesser som individ varetages ved, at andre skal indfri vores forventninger, ender vi med at forveksle autonomi med egoisme og gruppetænkning med demokrati. Det truer ikke kun parforhold og venskaber, men også demokratiet.

Men der er en vej ud. Den kræver et nysgerrigt opgør med os selv og en konstant disciplinering til at erkende, at det hele ikke handler om mig! Det handler om os!


Pia Hauge

Ledelsesrådgiver, forfatter & foredragsholder


”Hjernepauser” – Lav mindre udret mere

 

Pia Hauge er tidl. chefrådgiver i DR, hvor hun bl.a. stod i spidsen for talentprogrammer (fx DR Akademi og eksperimentet DR Hjernestarter) og strategisk HR-udvikling. Hun er Danmarks førende ekspert inden for arbejdsmæssig fordybelse og koncentration, og hun har skrevet den meget presse-omtalte og anmelderroste bog Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde

I sine foredrag kombinerer Pia på underholdende og levende vis hjerneforskning og organisationsteori med 15 års erfaring fra indersiden af danske virksomheder. Derudover trækker hun på forskning i psykologi, arbejdsmiljø, ledelse, kreativitet og arkitektur. Det klare budskab er: Menneske hjernen er den vigtigste ressource for en moderne virksomhed. Pas på den – og få det bedste ud af den!

 

Lav mindre, udret mere.

 

Arbejdet har flyttet sig fra hænderne til hovedet. Tilmed er vores hoveder på overarbejde i en støjende verden med digitale forstyrrelser og komplekse arbejdsopgaver.

Det viser sig, at mennesker, der holder pauser – og altså i virkeligheden laver mindre – er mere effektive og holder sig mentalt sunde i det lange løb. Hvordan gør de det?

Budskabet i dette foredrag er, at du både bliver mere effektiv og mere glad, hvis du bliver god til at holde hjernepauser. Hvis man skal præstere på højt kognitivt niveau, har hjernen brug for pauser. Både for at genoplade de mentale batterierne til endnu en omgang koncentrationsarbejde. Og fordi pauserne i sig selv er værdifulde, da de stimulerer kreativitet, problemløsningsevne og overblik.

Advarsel: Foredraget handler ikke om mindfulness og meditation. Foredraget handler om naturlige hjernepauser, som kan integreres i arbejdstiden med god samvittighed. Måske går man en tur og får lidt frisk luft? Måske gør man sin kollega en tjeneste?


Rane Willerslev

ANTROPOLOG, EVENTYRER, PROFESSOR & DIREKTØR FOR NATIONALMUSEET


Rygrad og rummelighed

 

Rane Willerslev er professor socialantropologi og har en ph.d. fra University of Cambridge samt en kandidatgrad i visual anthropology fra University of Manchester. Han har været chef for de Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum, direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo, og fra 2013 til 2017 har han ledet det arktiske forskningsfokus på Aarhus Universitet. I juli 2017 tiltrådte Rane Willerslev stillingen som direktør for Nationalmuseet.

 

I dagens Danmark kastes vi alle rundt i en stadig accelererende forandringsproces, hvis horisont vi formentlig knap nok kan skimte omridset af endnu. Alt, vi ved, er, at det bliver vildt. Vi oplever igen og igen kollaps, og meget af dét, vi ved og gør i dag, er med garanti ikke dét, vi gør og har brug for at vide i morgen.

Til foredraget vil Rane Willerslev på underholdende og skarp vis ud fra to kernebegreber beskrive og forklare, hvad der skal til, for at vi mennesker kommer helskindet gennem en opløsningstid, hvor de gamle former og tanker konstant skal gentænkes og fornyes. Det skal ifølge Rane ske på et grundlag af solid og dyb faglighed - det er vores rygrad. Men også med en vilje til som samfund at møde verden med større rummelighed og et mod til at lade sin verden kollapse i mødet.


Tilmelding:

Rabat:
Tilmeld dig/jer en ekstra temadag og få 10% rabat for den ekstra temadag.

  Nej tak, vi ønsker kun tilmelding til én temadag.

Ja tak, jeg/vi ønsker at tilmeldes til to temadage. Denne temadag samt:

  07.06.2024 - Aarhus C (Trivsel, præstation & mentalitet)
  20.06.2024 - København SV (Adfærd, fokus & motivation)

Kursusdeltager 1 *:



Virksomheden:


Felter markeret med * skal udfyldes.
Bekræftelse på tilmeldingen sendes både til kursusdeltageren og virksomheden på de oplyste mailadresser.
Vi henviser iøvrigt til vores persondatapolitik som kan ses her.


Jeg har læst og accepterer gældende handelsbetingelser.