Følg os på Facebook

Gælder reglerne for hjemmearbejde også for ansatte i Europa.


Findes de samme regler om hjemmearbejde, som vi har i Danmark. Vi har ansatte i Finland, Tyskland, Holland og Frankrig.
Jeg har forespurgt vores HR - og de vidste ikke noget om disse regler.

 

Svar:

Ifølge Eurostat (1992-tal)  arbejdede 6,9 mio. mennesker i EU fra deres hjem. På EU-plan svarer det til 4,9% af den erhvervsaktive befolkning. 


Reglerne har været gældende siden 2002 for hjemmearbejde for ansatte i andre EU-lande

Den første aftale fra 2002 mellem arbejdsmarkedets parter på europæisk plan sikres syv mio. ansatte, som arbejder hjemme nu samme rettigheder og beskyttelse som deres kolleger på arbejdspladsen.

Det er resultatet af en aftale mellem parterne på det europæiske arbejdsmarked, der for første gang nogensinde har indgået en aftale efter dansk model.

Aftalen omfatter alle, som arbejder helt eller delvist via en internetopkoblet pc, som fysisk befinder sig et andet sted end på virksomheden, hvor de er ansat.

Det drejer sig i dag om syv mio. mennesker (2002-tal) i hele EU, heraf over 400.000 danskere. Og det tal vil i de næste år vokse til op mod 700.000 danskere, vurderer Danmarks største teleselskab TDC. Medarbejderne bliver med den nye aftale blandt andet sikret indflydelse på tilrettelæggelsen af egen arbejdstid, at arbejdsgiveren betaler computerudstyr, installering og vedligeholdelse, at de arbejder under samme arbejdsmiljøregler som øvrige ansatte, og at de får samme muligheder for efteruddannelse og karriereudvikling som deres kolleger, der ikke arbejder hjemme.

Aftalen er et europæisk gennembrud for den danske måde at aftale arbejdsvilkår på. Her er traditionen, at lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer selv aftaler overenskomstforhold uden indblanding fra lovgiverne.

Knap otte ud af ti danskere tager arbejdet med hjem, og det er væsentligt mere end vores nabolande. (2011-tal).






Relaterede sider: