Følg os på Facebook
Kursusoversigt og tilmelding

Må jeg benytte en elefantfod på min arbejdsplads

 

Spørgsmål:
Jeg er ansat på en virksomhed, hvor vi benytter en elefantfod. Desværre er den ikke høj nok, så vi bliver også nødt til at kravle op på reolen, for at nå de varer, som ligger på hylderne.

Svar:
Et eller flere billeder af din arbejdssituation, ville være godt for det korrekte svar, som du kan læse her. 

En elefantfod som som udgangspunkt være godkendt med følgende EU-norm, DS/EN-14183 og DS/EN 131. Hvis den ikke har denne godkendelse, må den ikke benyttes. 
( DS/EN-14183 gælder for reglerne for klatreudstyr,sikkerhedsudstyr,stiger,trappestiger,sikkerhedskrav, taburetter,stigeskamler,skamler og trinskamler).

Vær opmærksom på hvad er vægten på det som du skal løfte ned fra reolen. Du må ikke klatre i reolen. 

Udover de pladsmæssige hensyn er fordelene ved trinskamler, sammenlignet med de traditionelle stiger, at de har bredere trin og en større platform som understøtter hele fladen på begge fødder.

Samtidigt er trinskamlerne konstrueret, så de er væsentligt mere stabile end almindelige trappestiger, samt vejer mindre og er lettere at håndtere til og fra arbejdssted.

Anvendelse af trinskamler med arbejdsplatform skal ske under følgende forudsætninger: • Der må kun udføres lettere arbejds- og monteringsopgaver fra dem, hvor trinskamlen løbende flyttes.

  • De skal stå på et jævnt og fast underlag.
  • Platformen skal være forsynet med en mindre kant eller en anden tydelig markering langs kanten, så man automatisk registrerer, hvis man nærmer sig kanten af platformen med fødderne.
  • Der skal være monteret en sikring, der forhindre trinskamlen i at klappe sammen.
  • Trinskamlerne skal være mærket DS/EN 14183. De kan også være mærket DS/EN 131.

Læs mere om bl.a. reoler her

 


Relaterede sider: